Home Ei sunt romani ! Ei sunt romani Omul fara picioare a donat doua carucioare
Omul fara picioare a donat doua carucioare

Petru Poenaru (35 ani), barbatul fara picioare, dar cu suflet mare din Piatra Neamt, a renuntat la doua dintre cele trei fotolii rulante primite de la cititorii “Adevarul”. El a decis ca unul ii este de ajuns si a ales, la randul sau, sa daruiasca doua carucioare unor persoane care au nevoie de ele.

“Eu nu ma plang decat de lipsa picioarelor, dar sunt sanatos in rest. Am doua maini, stau bine cu vederea, cu auzul, pot sa ma descurc singur. Exista persoane mult mai batute de soarta”, a spus Petrica. Ambele scaune vor ajunge in comuna Dulcesti, prin intermediul asistentei medicale comunitare Fanica Mihaela Stolnicu (36 ani). “Circa 30-40 de oameni din comuna noastra au mare nevoie de un astfel de scaun. Multi batrani nu se pot deplasa, stau in pat, iar unii umbla cu foarte mare greutate”, a spus asistenta medicala Stolnicu.

Desi fara ambele picioare, Petrica s-a remarcat in iernile din ultimii ani curantand gheata de pe trotuarele din Piatra Neamt, fara sa-i ceara nimeni acest lucru.

Din ziarul Adevarul din 5 martie 2011

Mai mult pe: http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Neamt-Scaun_cu_rotile_daruit_unui_batran_din_Dulcesti_0_422957944.html