Home Ei sunt romani ! Ei sunt romani Ea e ingerul pazitor pentru vaduvele militarilor
Ea e ingerul pazitor pentru vaduvele militarilor

“E femeia cu cel mai frumos suflet din Ministerul Apărării” - aşa o descriu colegii pe Elena Popescu, cea care în ultimii ani a fost alături de rudele îndurerate ale militarilor căzuţi la datorie, de cele mai multe ori, în Afganistan.

A îmbrăţişat copilaşi care îşi vor vedea taţii numai în fotografii. A îmbărbătat femei rămase văduve înainte să se fi uscat cerneala pe certificatul lor de căsătorie şi a şters lacrimile de pe obrajii îmbătrâniţi ai părinţilor nevoiţi să îşi îngroape fiii.

Firavă, tunsă scurt, băieţeşte, maior doctor Elena Popescu e mereu alături de rudele militarilor la înmormântări, aşa cum marţi a apărut la Rovinari, unde a fost dus la groapă eroul Laurenţiu Lixandru. Cu toate acestea, nimeni nu pare să ştie prea multe detalii despre ea.

Nu discută despre ceea ce face

“A stat cu mine din momentul în care trupul soţului meu a fost repatriat din Afganistan. Mi-a fost alături şi la înmormântare şi încerca să mă liniştească, dar s-a recomandat doar ca fiind din partea Ministerului Apărării”, ne-a mărturisit una dintre văduvele de militari, sub protecţia anonimatului.

Popescu este angajată a MApN ca şef compartiment adjutantură, o funcţie despre care cei mai mulţi gradaţi nu ştiu ce reprezintă. Mai mult, Libertatea a încercat să o contacteze pe Elena Popescu prin intermediul ministerului, însă aceasta a refuzat să facă vreo declaraţie.