Home Ei sunt romani ! Ei sunt romani Vasile Onica - prezinta moda in carje !
Vasile Onica - prezinta moda in carje !

Vasile Onică (30 de ani) dovedeşte că handicapul poate fi învins. Chiar dacă are muşchii piciorului stâng atrofiaţi, din cauza virusului poliomielitei, clujeanul, care locuieşte acum în Anglia, prezintă moda pe podiumurile celebrelor festivaluri britanice. Asta după ce, anul trecut, a urcat pe Kilimanjaro, devenind primul român cu dizabilităţi care a atins cel mai înalt vârf din Africa.

Vasile Onică, investigator financiar al băncii American Express din Brighton (85 km de Londra), şi-a făcut debutul în modă în martie, la Oxford Fashion Show, prezentând colecţia designerului Aaron Ray Dowie.

Zilele trecute, el a primit titlul de ambasador al fotomodelelor cu dizabilităţi din Marea Britanie şi a fost protagonistul fashion show-ului “Models of Diversity: Styled & Frocked”, desfăşurat în capitala Angliei, Londra.

Cum a ajuns un român în cârje să urce pe celebrele podiumuri de modă? Vasile ne lămureşte: “Navigam pe internet într- o zi, când am dat peste un anunţ prin care se căuta noua «faţă» a agenţiei Models of Diversity (n.r. - Modelele diversităţii). Se cerea ca aplicanţii să aibă dizabilităţi, dar şi experienţă în ale modei. Am completat formularul şi l-am trimis, chiar dacă n-aveam vreo legătură cu acest domeniu. După o săptămână, m-am întâlnit cu fondatoarea agenţiei, iar aceasta mi-a propus să fac parte din echipa de fotomodele care va defila la Oxford Fashion Week”.

«Vreau să inspir cât mai multă lume»

După un timp, Vasile a susţinut un interviu şi a fost numit de agenţie în postul de ambasador al fotomodelelor cu dizabilităţi. “Asta înseamnă că, în afară de prezentări, trebuie să comunic cu presa britanică şi să iau legătura cu cât mai multe persoane cu handicap, care au nevoie de ajutor”, precizează clujeanul. Vasile nu este plătit pentru munca sa. “Singura mea dorinţă e să inspir şi să motivez cât mai multă lume”, explică el.

Din ziarul Libertatea, 8 mai 2011
Mai mult: Prezintă moda în cârje - Stiri externe | Libertatea.ro