Home Ei sunt romani ! Ei sunt romani Helmuth Duckadan - a refuzat blatul !
Helmuth Duckadan - a refuzat blatul !

După ce Steaua a câştigat Cupa Campionilor, numele lui Duckadam (52 de ani), care apărase patru lovituri de la 11 metri, era pe buzele întregii Europe. Cu toate acestea, lui Helmi i s-a interzis, la puţin timp de la întoarcerea din Spania, să mai calce în Ghencea. Motivul? Refuzase să fie părtaşul unui blat la Craiova.

 
Incredibil! La 25 de ani de la câştigarea CCE, Helmuth Duckadam ne-a dezvăluit că, abia întoarsă de la Sevilla, Steaua “a pus-o” de un blat la Craiova! Iar eroul din finala cu Barcelona s-a ales cu o sancţiune drastică din partea conducerii clubului din Ghencea, pentru că a refuzat să facă deplasarea la meciul cu Universitatea Craiova: i-a fost interzis accesul în incinta bazei sportive pe o perioadă de două săptămâni. La un sfert de secol de la acel episod, Duckadam a explicat cum s-a ales cu această sancţiune.

 

Miza era titlul de golgheter, luat de Hagi

“Trebuia să plecăm spre Bănie, la meci. Interesul pentru această partidă era uriaş. Noi veneam după câştigarea Cupei Campionilor Europeni şi toată lumea voia să ne vadă. Când am aflat că se pune la cale un blat, am refuzat să fac deplasarea”, ne-a dezvăluit Duckadam.

 

“Conducerile celor două cluburi căzuseră de acord ca Universitatea să termine victorioasă, cu condiţia ca Piţurcă să fie lăsat să marcheze numărul de goluri necesare care să-i asigure titlul de golgheter. Pentru că n-am vrut să particip la acest aranjament, am fost pedepsit de şefii Stelei. Blatul a fost făcut, dar Piţi tot nu a ieşit golgheter, titlul fiind câştigat de Hagi”, şi-a amintit, râzând, Helmi.

 

Din ziarul Libertatea - 8 mai 2011