Home Ei sunt romani ! Ei sunt romani Romani premiati de Presedintele Obama
Romani premiati de Presedintele Obama

După ce  l-a felicitat pe Ionuţ Cristea pentru absolvirea Academiei Navale Americane, preşedintele Barack Obama i-a acordat, zilele trecute, o diplomă de excelenţă unui puşti de 12 ani. Astfel, în ultimii doi ani, numărul total al românilor premiaţi de cel mai puternic om de pe planetă a ajuns la 5, după ce 3 cercetători primiseră în trecut distincţia pecase.

Ştefan a impresionat cu rezultatele la învăţătură

Ştefan (12 ani), fiul preotului Dan Mehedincu, din Hagerstown, Maryland, SUA, a primit, zilele trecute, din partea preşedintelui american o diplomă de excelenţă, pentru rezultatele obţinute la matematică, la terminarea clasei a V-a. Ştefan, plecat cu familia peste Ocean în urmă cu 7 ani, s-a adaptat imediat sistemului şcolar american.

Trei cercetători au obţinut finanţări de la şeful SUA

Emilia Moroşan (35 de ani, Universitatea Rice din Texas, SUA) şi Eric Pop (35 de ani, Universitatea Illinois din Urbana-Champaign, SUA) au fost premiaţi de Obama, pe 13 decembrie anul trecut.

Cei doi cercetători, originari din Suceava, respectiv Oradea, au primit din mâinile celui mai puternic om de pe planetă distincţia PECASE (Premiul prezidenţial pentru carieră timpurie pentru oameni de ştiinţă şi ingineri), cea mai înaltă distincţie oferită de administraţia americană profesioniştilor din domeniile ştiinţei şi ingineriei aflaţi la începutul carierei.

Din ziarul Libertatea din 5 iunie 2011