Home Evenimente Am pus tara la cale!
Am pus tara la cale!

Duminica, 18 martie 2012, am organizat o intrunire la Scoala nr. 186 "Elena Vacarescu", unde ne-am adunat cu un scop comun -  acela de a dezvolta potentialul copiilor.

Echipa Fundatiei Ada For You este pe cale sa se extinda, astfel au venit alaturi de noi: Daniel Burcea - coordonatorul voluntarilor fundatiei, Eduard Iancu - care s-a oferit sa se ocupe de proiectele privind obtinerea de fonduri europene pentru realizarea obiectivelor fundatiei. Au participat si cateva doamne cu suflet mare si dorinta de implicare, si anume: Iuliana Dumitrescu - pe partea de arta si activitati cu copiii, Sorina Oprean - Home Schooling, relatii publice; Elena Macsim - resurse umane, logistica;  Rodica Solomon - psihologie, parte administrativa, urmand ca  acoperirea tuturor compartimentelor sa aiba loc pe parcurs.

Aceasta intalnire a inceput cu autoprezentarea fiecarei persoane participante, a urmat cu expunerea programelor si compartimentelor fundatiei. S-a discutat despre preselectiile pe care urmeaza sa le realizam in urmatoarea perioada, despre proiectele pe care dorim sa le concretizam, despre un alt sistem scolar pe care-l promovam- Home School.

Alaturi de noi a fost prezent si domnul Felix Lupulescu - Profesor de Biologie - Chimie al Scolii 186, care ne-a oferit posibilitatea de a desfasura activitati ale fundatiei in cadrul Laboratorului de Biologie - Chimie, pe baza unui Contract de Parteneriat prin care am pus la dispozitia scolii cinci echipamente informatice obtinute de Fundatia Ada For You prin Organizatia Ateliere Fara Frontiere, in cadrul Programului Assoclic 2011-2. Am vorbit despre utilizarea spatiului si echipamentelor de laborator, conform posibilitatilor scolii pentru inscriere copii si tineri talentati, cursuri dezvoltare personala a acestora si a parintilor lor, cursuri de specialitate de bio-chimie pe specificul scolii, intalniri de lucru colaboratori. Profesorul Lupulescu a venit cu informatii suplimentare legate de activitatile pe care elevii le realizeaza, atat in cadrul scolii, cat si in afara sa, plus informatii privind posibilitatile de dezvoltare personala a cursantilor fundatiei oferite prin intermediul scolii.

Intalnirea  inceputa in jurul orelor 11 a fost intrerupta cu greu in jurul orelor 15, un rol important revenindu-i domnului profesor Felix Lupulescu care, ne-a vorbit cu mult entuziasm, atat despre Scoala "Elena Vacarescu" si despre proiectele acesteia, cat si despre resursele educationale pe care le pune la dispozitie in cadrul parteneriatului cu fundatia noastra, din care speram sa beneficieze cat mai multi copii si tineri.