Home Implica-te! Donatori
Donatori

Donatia - conform Codului Civil, este un contract prin care o companie sau o persoana, donator transmite, de regula in mod gratuit si irevocabil, dreptul de proprietate asupra unui bun (bani sau bunuri materiale) catre o alta persoana fizica, donatar, care il accepta si care are obligatia sa-l foloseasca exclusiv in scopul declarat.

Beneficiarul donatiei nu are obligatia de a aminti numele companiei sau persoanei care l-a sprijinit.

Donatorul nu urmareste nicio contraprestatie.

Sumele donate nu sunt cheltuieli deductubile fiscal.

Mecenatul este asemanator donatiei, cu deosebirea  ca mecenatul este o activitate filantropica cu caracter umanitar pentu desfasurarea unor activitati in domeniul cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific; operatiunea de mecenat se realizeaza cat mai discret posibil,  urmarind  dobandirea de catre companie a unui capital de simpatie pe termen mediu si lung prin asocierea numelui sau cu activitatea sprijinita.

Cheltuielile de mecenat sunt deductibile din impozitul pe profil in aceleasi conditii ca la sponsorizare.

Contractul de mecenat trebuie autentificat la notar.

I.  S.C.   T&T PARTNER’S   CONSTRUCT   SRL

Sediu: Bucuresti, str. Drumul Taberei,