Home Noutati Roman orfan, fara maini, eminent la Oxford

----------------------

Roman orfan, fara maini, eminent la Oxford

----------------------

Un orfan roman nascut fara antebrate si cu o deformatie severa a piciorului drept, laureat la un concurs muzical, e student la celebra universitate Oxford, unde se specializeaza in psihologie si teologie.

O poveste cutremuratoare, cu un final fericit. Asa s-ar descrie, pe scurt, viata lui Cornel Hrisca - Munn, care, nascut cu un grav handicap fizic, a avut norocul sa fie adoptat, in 1993, de doi britanici cu suflet mare. Doreen Munn, mama a patru fete, l-a luat in Anglia si i-a oferit cel mai bun tratament medical, salvandu-i viata micutului roman. De-a lungul timpului, la scoala, Cornel s-a dovedit a fi un copil extrem de inteligent, cu talent muzical, castigand chiar un concurs de prestigiu in Regat. Performantele sale l-au adus astazi la Universitatea Oxford, unde studiaza psihologia si teologia. Pe langa faptul ca e student exemplar, se ocupa si de o asociatie caritabila, prin care incearca sa-i ajute pe tinerii din Romania. Ea se numeste "Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust" si strange fonduri pentru copiii cu dizabilitati din tara sa natala.
               Preluat din ziarul Libertatea, luni, 9 ianuarie 2012, pag. 24.