Home Noutati DRAGA PRIETENE AL FUNDATIEI ADA FOR YOU, NU TE-AM UITAT !
DRAGA PRIETENE AL FUNDATIEI ADA FOR YOU, NU TE-AM UITAT !
Problemele noastre de cand, aparent, am lipsit.
 
Cu siguranta te intrebi:
 
- De ce de mult timp nu au mai avut loc evenimente-spectacol atat de diverse si   asteptate cu care te obisnuisem la un moment dat, dupa infiintarea fundatiei in noiembrie 2009?;
- De ce de mult timp s-a pus praful pe paginile neintoarse ale site-ului fundatiei noastre?;
- De ce proiectele si programele care apar in paginile site-ului si care au pornit atat de promitator la inceputurile activitatii, par a se fi oprit inexplicabil?. 
De ce? Pentru ca primii pasi, pe langa stangaciile inerente inceputului, s-au facut folosind in principal resursele proprii, insuficiente pentru obiective atat de ambitioase, si de aici ritmul mai lent al derularii programelor. Cu alte cuvinte, lipsa cronica si indelungata a resurselor poate reduce initiative si rezultate.
 
 
Astfel, activitatile desfasurate la inceputuri au insemnat:
-Eforturi personale considerabile de timp si financiare pentru activitati administrative, contacte, organizare evenimente;
-Sprijin uman, in general prin voluntariat, insuficient;
-Lipsa spatiilor de primire, de lucru si a resurselor financiare pentru colaboratori permanenti, de primire pentru interviuri ale copiilor si  parintilor acestora, lipsa spatiilor, a echipamentelor si a instructorilor pentru pregatirea micilor artisti.
 
Si aceasta in situatia in care, intr-un timp scurt si cu resurse insuficiente:
-Trebuiau concepute programe, realizat si intretinut site-ul  fundatiei;
-Trebuiau organizate evenimente (descoperiti micii artisti talentati, instruirea sau orientarea acestora catre cluburi partenere de profil pentru pregatire si discutat cu acestea continutul participarii lor artistice, realizat desfasuratorul actiunii, stabilita perioada si cautata locatia evenimentului – dar si gasite resursele pentru inchirierea locatiei - , conceput, tiparit si distribuit afisul actiunii, cautarea si obtinerea de sponsorizari in dulciuri, carti, jucarii, pentru recompensarea micilor artisti, cautarea si invitarea pe scena evenimentului a unor artisti consacrati, s.a.);
-Trebuia elaborata o strategie pe termen lung de implementare a programelor fundatiei.
Solutia salvatoare – Vezi sectiunea 6!  Dar pana acolo,
 
2.  Cum a aparut ideea acestei fundatii? 
 
In anul 2000 s-a nascut fiica mea, Ada Cercel, cea care urma sa determine o  cotitura hotaratoare in viata mea.
In 2003, dupa recitaluri vocale interminabile oferite gratuit de Ada cu orice ocazie, tuturor celor care vroiau sau nu s-o asculte, m-am decis sa-i ofer un cadru organizat in care sa-si manifeste pornirile artistice asupra urechilor celor din jur. Ca paranteza, pana si astazi, la 16 ani, canta si danseaza oriunde, pe strada, in masina, in magazine, producand nedumerire amestecata cu zambete ingaduitor-admirative.
Zis si facut. Am ajuns la Scoala de muzica nr. 3  Cuibul cu Barza, la cercul de muzica al dnei prof. Simu, care lucra in general cu copii de peste 6 ani. La insistentele mele disperate, ale unui om fara prea multe solutii in fata caracterului greu de stapanit al micutei, a primit-o pe Ada  (care avea putin peste 3 ani) la o sedinta de proba. Dupa ora, dna prof. mi-a spus (nu retin exact cuvintele) ca in 20 ani de cariera nu a vazut un copil de varsta ei asa talentat, determinat si atent la ora. Avand astfel, pe langa precedentele recitaluri ale Adei, o confirmare profesionista, dar si faptul ca in timpul orei, tragand cu ochiul pe geam, o vazusem cantand cu atata patos, gata sa sara de pe micul ei scaunel, parca dornica de a porni mai repede in viata pe un drum artistic, plin de necunoscute si satisfactii, m-am hotarat sa-I ofer toate sansele.
Desi  formatia mea initiala era tehnica – Liceul Sf. Sava,  Facultatea de Electronica si Tc.,  doctorat, 20 ani de cercetare si proiectare in fizica atomica si aviatie -  sensibilitatea si inclinatiile mele artistice - membru al Asociatiei Artistilor Fotografi, am cochetat cu actoria, poezia, muzica, sportul - mi-au permis cu usurinta sa fiu un bun mentor al Adei pe drumul consacrarii ei artistice.
Astfel, actionand nu din postura de tata ingaduitor ci de critic obiectiv al aptitudinilor reale, i-am oferit Adei multiple optiuni artistice punand-o in contact cu diferite cercuri si cluburi in domeniu pentru a-si alege drumul cel mai potrivit (pentru ca activitatea ei artistica sa i se para o joaca in copilarie  si un job facut cu multa placere la varsta adulta). Aceasta abordare s-a dovedit a fi de succes, Ada reusind sa obtina rezultate artistice notabile in multe domenii – vocal, instrumental, dans, actorie (www.adacercel.ro,  https://www.facebook.com/ada.cercel,  https://www.youtube.com/AdaCercel,  http://www.reverbnation.com/adacercel,  https://soundcloud.com/ada-cercel-1,  http://www.beat100.com/adacercel/).
 
In acelasi timp, in cadrul cercurilor in care Ada s-a pregatit, am vazut multiple situatii in care copii talentati au fost nevoiti sa renunte datorita problemelor materiale sau a nepriceperii parintilor in domeniu. 
 
Avand in spate performantele artistice la care a ajuns Ada sub indrumarea mea, am decis sa ajut la descoperirea, pregatirea pentru performanta si lansarea si a altor copii si tineri talentati, dar si la formarea complexa pentru viata a acestora, pentru a face fata fizic, psihic si social provocarilor unei societati cu tot mai multe probleme. Cea mai buna modalitate de a concretiza aceasta dorinta a fost tocmai infiintarea  Fundatiei Ada For You.
 
3.  Ce semnificatie are denumirea fundatiei „Ada For You”?
 
Denumirea Fundatiei Ada For You a fost inspirata din principiul dupa care se ghideaza intreaga sa activitate, respectiv  ADA = A  DA,  a  darui.  Ada For You = A   DA  pentru tine. Este o coincidenta onoranta ca include in denumirea sa  si numele fiicei mele, Ada Cercel care,  prin performantele artistice notabile obtinute sub indrumarea mea  incepand cu varsta de 3 ani,  mi-a dat increderea ca, prin infiintarea fundatiei, voi putea initia pe drumul afirmarii artistice multe alte tinere talente. Ada poate fi, la randul ei, un exemplu, sursa de inspiratie si ajutor pentru cei aflati la inceput de drum.
 
 
4.  Care sunt proiectele fundatiei ?
 
-  Sustinerea  excelentei  romanesti  in  tara  si  peste  hotare  prin  promovarea  tinerelor  talente  artistice;  

 
-  Imbunatatirea calitatii vietii persoanelor defavorizate (cu dizabilitati, nevoi speciale, persoane in varsta) prin incluziune sociala si terapie ocupationala cu ajutorul artei; 

 
-  Contributie la edificarea unei comunitati durabile luptand pentru imbunatatirea conditiilor sociale si de mediu;
 
 
- Realizarea unei reviste online in sprijinul implementarii proiectelor fundatiei (prin sustinerea colectarii din sponsorizari, donatii, s.a. a resurselor necesare asigurarii tinerelor talente cu: spatii de pregatire si promovare , echipamente,  formatori, burse, mijloace de promovare  - participarea la concursuri artistice, expozitii si alte manifestari  culturale).
 
Pentru aceste proiecte, copiii si tinerii vor avea la dispozitie, in aceeasi cladire, sali de pregatire muzicala si coregrafica (arte  scenice), ateliere de lucru si creatie (arte vizuale), studio de inregistrari, sala pentru revista fundatiei si creatie muzicala, sala de repetitii si spectacole, atelier protejat pentru tineri cu dizabilitati, sala de fitness, spatii multifunctionale pentru  actorie/ coregrafie/ studio foto, casting, conferinte/ dezvoltare personala/ comunicare/ dezvoltare oportunitati de afaceri/ relaxare pentru traineri/parinti/tineri/copii, cabinet de sanatate, bucatarie pentru practica si gatit meniuri vegetariene, puncte alimentare, spatiu administrativ, spatii arhivare si depozitare.
Grupand in aceeasi locatie toate aceste  facilitati, vom putea realiza cu mare eficienta proiectele enuntate, prin folosirea optima, in comun, a unor resurse – spatii, echipamente, traineri, personal administrativ, coordonatori de proiecte – intr-un cadru generic numit “Centru integrat educational de excelenta, incluziune sociala si dezvoltare durabila a resurselor umane”, coordonatele acestor activitati fiind evidentiate si in Imnul Fundatiei Ada For You - https://www.youtube.com/watch?v=q2xEOi4Q9uo
 
5.  De ce obiective atat de ambitioase?
 
Pentru ca  preocuparile in domeniu in cadrul comunitatii sunt mult sub cerinte iar noi am dovedit,  prin rezultatele din primii ani de existenta a fundatiei si prin realizarile fetei mele Ada Cercel ca se pot infaptui asemenea obiective – mai lent si cu eforturi disperate – chiar cu resurse insuficiente.
 
6. Parteneriat pentru comunitate in scopul realizarii in conditii de excelenta a  proiectelor fundatiei  si a cerintelor celor ce doresc sa sprijine, alaturi de noi, asemenea obiective ambitioase.
 
Dupa cum am mentionat in sectiunea 4,  pentru ca proiectele noastre sa  aduca beneficii  mai importante si de durata comunitatii - prin performante superioare datorita utilizarii mai eficiente a echipamentelor, trainerilor, personalului  administrativ, coordonatorilor de proiecte, a spatiilor si timpului - am decis realizarea  activitatilor in aceeasi locatie pentru utilizarea multifunctionala a resurselor.
 
In acest scop am inceput constructia unui imobil – prezentat mai jos  intr-o perspectiva 3D - in care se pot realiza, in cele mai bune conditii, si proiectele fundatiei.

 
Datorita resurselor materiale limitate ale fundatiei (vezi sectiunea 1),  pentru ca aceste obiective ambitioase sa prinda viata in cel mai scurt timp, este nevoie de sprijinul  consistent al comunitatii.
 
De aceea  iti propunem un “Parteneriat pentru Comunitate”, prin care sa ne punem reciproc la dispozitie resursele disponibile in scopul finalizarii si dotarii constructiei incepute pentru realizarea  in conditii optime a obiectivelor mentionate, inclusiv a cerintelor tale in domeniu.
 
Astfel, poti veni cu tot sufletul, personal sau prin firmele si persoanele fizice cunoscute, alaturi de Fundatia Ada For You cu:
 
Resurse (fonduri, materiale, echipamente) pentru asigurare de spatii si utilitati pentru activitatile artistice ale fundatiei;
Fonduri pentru cursuri si burse de perfectionare pentru tinerele talente, plata colaboratori, documentare, activitati administrative;
Bunuri materiale – premii pentru tinerii interpreti (carti, reviste, dulciuri, jucarii), echipamente electronice, echipamente IT, instrumente muzicale, costume de scena, consumabile, mobilier, alte utilitati;
Mediatizarea tinerelor talente, a realizarilor si obiectivelor fundatiei printre colaboratorii tai – companii sau persoane fizice – care, la randul lor, se pot implica cu resurse printr-un Parteneriat alaturi de noi, potrivit specificului activitatii sau preocuparilor acestora;
Servicii – Atragerea unor artisti consacrati, compozitori, textieri, coregrafi, actori, regizori, media, impresari  care,  prin resurse profesionale si relationale proprii, sa sprijine pregatirea, dezvoltarea si promovarea  tinerelor talente; 
Ca si firma - puteti sa redirectionati catre fundatia noastra o parte din impozitul pe profit datorat statului, facand sponsorizari care indeplinesc cumulativ conditiile: sunt pana la 3‰ din cifra de afaceri si  nu mai mult de 20% din impozitul pe profitul datorat;
Ca si salariat – puteti redirectiona, informand si colegii dvs despre aceasta posibilitate, 2% din impozitul pe venitul anual datorat statului pentru sustinerea unei cauze sociale, cum este activitatea fundatiei noastre;
Orice alte modalitati de sprijin izvorate din dorinta dvs. de a face bine.
 
La randul nostru, putem veni in sprijinul dvs prin: 
 
Dreptul asupra denumirii  imobilului prezentat mai sus intr-o perspectiva 3D, în anumite limite, pentru o perioadă de timp determinată, păstrând în același timp denumirea inițială a clădirii, daca contribuiti semnificativ prin sponsorizare la ridicarea si dotarea imobilului;
Alocarea unor spatii in cadrul constructiei ce se va edifica (de suprafata si pe durata potrivit aportului dvs.) pentru cerinte ale companiei dvs. (cum ar fi evenimente artistice, promovare in cadrul unor conferinte, prelegeri, intalniri de lucru a unor oportunitati de  obtinere resurse ale membrilor comunitatii pentru pregatire artistica si dezvoltare personala, etc., pentru orice varsta);
Invitatia adresata angajatilor dvs.de a participa personal,prin copiii si nepotii lor la programele fundatiei noastre;
Organizarea unor evenimente artistice si de divertisment pentru membrii comunitatii cu artisti consacrati precum si cu tineri artisti ai fundatiei, ai altor scoli, pregatiti in centru sau la cluburi si cercuri partenere;
Popularizarea  implicarii  dvs., promovandu-va imaginea in randul comunitatii, prin toate mijloacele disponibile (media, retele de socializare, materiale promotionale, site-ul si actiunile noastre publice, verbal prin copiii, tinerii sprijiniti de dumneavoastra, precum si prin parintii si prietenii acestora), consolidandu-va un binemeritat rol de  membru de onoare al comunitatii.
 
In conditiile in care prea multi se gandesc numai la ei si prea putini si la ceilalti, 
   
HAIDETI SA INCLINAM BALANTA!
 
In concluzie, pentru ca in aceasta lume in continua degradare, obiectivele prezentate sa prinda viata, pentru ca tinerii si copiii cu potential si capacitati deosebite in diverse domenii sa poata beneficia de sustinerea materiala necesara perfectionarii si afirmarii, este nevoie de oameni cu posibilitati si suflet mare. Daca ati trecut prin greutati de-a lungul vietii, veti aprecia corect importanta unui gest facut la momentul potrivit si care poate muta un potential creativ dintr-un sol arid si ostil intr-o gradina roditoare.
 
Astfel, impreuna cu  Fundatia Ada For You, vom putea insufla copiilor si tinerilor idealul de a construi si trai intr-o lume noua, mai pasnica, curata, sanatoasa, vesela, deschisa spre viata, prietenie, dragoste fata de semeni si mediul in care traim.
 
Nu uitati:
 
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai!
Din cand in cand, talentele Romaniei, merita sa mai si primeasca!
Numai daca daruiesti existi cu adevarat!
 
 
In perspectiva unei viitoare colaborari, reamintim datele noastre de contact:
 
FUNDATIA  ADA  FOR  YOU
 
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
https://www.youtube.com/user/adaforyoufundatia
https://www.facebook.com/fundatia.adaforyou
http://www.fundatia-adaforyou.ro/
 
CIF: 26280150
 
Banca:  Raiffeisen Bank Romania, Agentia Cantemir
Cont IBAN LEI:    RO27 RZBR 0000 0600 1646 6239                      
Cont IBAN EUR: RO98 RZBR 0000 0600 1230 4049                    
Cont IBAN USD: RO96 RZBR 0000 0600 1230 4085
 
Presedinte Fondator: Dr. Ing. Vasile Liviu Cercel, 0722818848, 0766226799
email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Adresa de corespondenta: Str. Ziduri intre vii, nr. 95, Sect. 2, Bucuresti