Home Programe
Programe

alt

Fundatia Ada For you (AFY) isi propune :

- descoperirea, pregatirea pentru performanta si promovarea TInerilor si COpiilor (TI/CO) talentati in arte scenice, arte vizuale, abilitati in afaceri, IT, sport;

- pregatirea complexa pentru viata a TI/CO (limbi straine, sanatate, IT, imagine personala, ecologie, pregatire psihologica, activitati tehnico-stiintifice, activitati sportive recreative);

- crearea, interpretarea si promovarea unor lucrari artistice cu mesaj, sustinand eforturile pentru eradicarea unor grave probleme ale omenirii (poluare, violenta, droguri, saracie, incalzire globala, obezitate), si pentru cresterea calitatii vietii (protectia mediului, alimentatie sanatoasa, sport, turism, prietenie si dragoste intre oameni);

-  promovarea unei alternative de educatie formala de tip “scoala acasa” (home school), foarte potrivita pentru TI/CO talentati (care-si pot organiza mai bine timpul pentru imbinarea optima a pregatirii scolare cu dezvoltarea aptitudinilor lor extrascolare), pentru diferite categorii defavorizate (cu dizabilitati, care locuiesc in zone izolate sau sunt afectati de schimbarea frecventa a serviciului parintilor), dar si pentru TI/CO care doresc un program mai flexibil de educatie si pregatire pentru viata, corespunzator aptitudinilor lor;

- invitarea parintilor la prelegeri si consultatii care sa-i apropie, sa inteleaga si sa sustina dezvoltarea aptitudinilor copiilor lor, aflati sub egida AFY;

Prin realizarea obiectivelor mentionate mai sus, se va urmari si reintegrarea socio-profesionala a unor categorii defavorizate, imbunatatirea starii de sanatate si a conditiilor de mediu ale populatiei, valorificarea potentialului natural si antropic prin activitati de turism.

alt

Pentru ca aceste obiective ale AFY, avand ca scop final cresterea calitatii vietii semenilor nostril, sa aiba si sustinerea materiala corespunzatoare (fonduri, echipamente, know-how, locatii), s-a urmarit ca ele sa raspunda atat necesitatilor unor institutii sau persoane particulare in vederea acordarii de sponsorizari, cat si criteriilor de eligibilitate pentru acordarea unor fonduri structurale nerambursabile.

In acest spirit au fost si vor fi concepute si implementate programele si proiectele pentru realizarea obiectivelor AFY.

Programe:

• Centru integrat educational (Program cadru)
  • Performanta si dezvoltare personala pentru tineri si copii talentati
  • Reinsertia socio - profesionala a categoriilor defavorizate
  • Scoala acasa (Home school) - alternativa la educatia formala traditionala
  • Copiii, tinerii si societatea de maine (Eco Free LifeStyle)