Home Programe Scoala acasa
Scoala acasa

Scoala acasa (Home School) – alternativa la educatia formala traditionala

Scop:

Etapa 1. Implementarea in Romania ca alternativa la educatia formala traditionala, conforma cu actualul sistem de invatamant, a unui sistem de Home School multivariat pe baza unor solutii aplicate in alte tari (obiectul prezentului Program).

Etapa 2. Acreditarea si organizarea in Romania ca alternativa la educatia formala traditionala, a unui sistem national de educatie de tip Home School potrivit satisfacerii mai depline a cerintelor educationale ale copiilor si tinerilor talentati, a unor categorii defavorizate si a tuturor celor care doresc sa se instruiasca potrivit personalitatii lor (obiectul unui Program ulterior, ce va tine seama de experienta acumulata in cadrul prezentului Program).

Ce este “Home School”? (Scoala Acasa sau “Casa dulce scoala”)

Home School (Scoala Acasa) este un sistem de educatie care se desfasoara acasa, in mediul familial, si care permite formarea optima si responsabila a personalitatii fiecarui copil sau tanar – atat printr-o educatie liber aleasa si consimtita, cat si prin eliberarea timpului necesar dezvoltarii neingradite a abilitatilor si talentelor personale ale fiecaruia.

Cine poate beneficia de sistemul “Home School”?

-  Copii si tineri talentati, cu preocupari extrascolare (nonformale) sustinute si care au nevoie de timp suplimentar si un program flexibil de invatamant, potrivit personalitatii lor (ca si educatie formala);

-  Categorii defavorizate – cu dizabilitati locomotorii sau de imunitate, cu locuinte la mare distanta de Centrul de educatie;

-  Categorii cu mare mobilitate transfrontaliera;

-  Alte categorii care doresc sa obtina o educatie mai potrivita personalitatii si aptitudinilor lor.

Scoala acasa
Cel mai slabCel mai bun

PROIECT PENTRU ACREDITAREA SI ORGANIZAREA IN ROMANIA, CA VARIANTA A   "EDUCATIEI FORMALE CLASICE" A UNUI SISTEM DE EDUCATIE FORMALA DE TIP  "HOME SCHOOL", ADAPTAT ATAT CERINTELOR TINERILOR TALENTATI CAT SI ALE UNOR CATEGORII DEFAVORIZATE

alt

Intr-un sistem de educatie formala clasica, programa scolara se desfasoara in cadrul unui orar fix, cu copii sau tineri din diverse categorii sociale, cu deprinderi si nivel de cultura dintre cele mai diverse, in care dascalii se ocupa in primul rand de elevii mai putin pregatiti, varfurile fiind neglijate.

Citeşte mai mult...

Scoala Acasa - alternativa la educatia traditionala in scoli

alt

De Crina Tudorica, autor al cartii “Scoala Acasa” (Clever Books, 2010).

Ce este?

“Homeschool” (Scoala acasa) este un curent in educatie prezent de cativa ani si in tara noastra. Termenul de “scoala acasa” este consacrat, totusi educarea nu se face exclusiv in casa, nici nu este acelasi lucru cu scolarizarea. Parintii care aleg aceasta alternativa nu sunt impotriva educatiei, ci au decis ca “scolarizarea” in modul traditional nu se potriveste nevoilor copilului sau familiei lor. Acesti parinti doresc sa preia responsabilitatea pentru o educare eficienta, comprehensiva si mai potrivita copiilor lor.

Citeşte mai mult...