Home Programe Scoala acasa Scoala acasa (Home School) – alternativa la educatia formala traditionala
Scoala acasa (Home School) – alternativa la educatia formala traditionala
Cel mai slabCel mai bun

Scop:

Etapa 1. Implementarea in Romania ca alternativa la educatia formala traditionala, conforma cu actualul sistem de invatamant, a unui sistem de Home School multivariat pe baza unor solutii aplicate in alte tari (obiectul prezentului Program).

Etapa 2. Acreditarea si organizarea in Romania ca alternativa la educatia formala traditionala, a unui sistem national de educatie de tip Home School potrivit satisfacerii mai depline a cerintelor educationale ale copiilor si tinerilor talentati, a unor categorii defavorizate si a tuturor celor care doresc sa se instruiasca potrivit personalitatii lor (obiectul unui Program ulterior, ce va tine seama de experienta acumulata in cadrul prezentului Program).

Ce este “Home School”? (Scoala Acasa sau “Casa dulce scoala”)

Home School (Scoala Acasa) este un sistem de educatie care se desfasoara acasa, in mediul familial, si care permite formarea optima si responsabila a personalitatii fiecarui copil sau tanar – atat printr-o educatie liber aleasa si consimtita, cat si prin eliberarea timpului necesar dezvoltarii neingradite a abilitatilor si talentelor personale ale fiecaruia.

Cine poate beneficia de sistemul “Home School”?

-  Copii si tineri talentati, cu preocupari extrascolare (nonformale) sustinute si care au nevoie de timp suplimentar si un program flexibil de invatamant, potrivit personalitatii lor (ca si educatie formala);

-  Categorii defavorizate – cu dizabilitati locomotorii sau de imunitate, cu locuinte la mare distanta de Centrul de educatie;

-  Categorii cu mare mobilitate transfrontaliera;

-  Alte categorii care doresc sa obtina o educatie mai potrivita personalitatii si aptitudinilor lor.