Home Programe Scoala acasa Scoala acasa
Scoala acasa
Cel mai slabCel mai bun

PROIECT PENTRU ACREDITAREA SI ORGANIZAREA IN ROMANIA, CA VARIANTA A   "EDUCATIEI FORMALE CLASICE" A UNUI SISTEM DE EDUCATIE FORMALA DE TIP  "HOME SCHOOL", ADAPTAT ATAT CERINTELOR TINERILOR TALENTATI CAT SI ALE UNOR CATEGORII DEFAVORIZATE

alt

Intr-un sistem de educatie formala clasica, programa scolara se desfasoara in cadrul unui orar fix, cu copii sau tineri din diverse categorii sociale, cu deprinderi si nivel de cultura dintre cele mai diverse, in care dascalii se ocupa in primul rand de elevii mai putin pregatiti, varfurile fiind neglijate.

In aceste conditii, eficienta folosirii timpului pentru aceste varfuri este foarte mica: exista elevi dezavantajati prin izolarea si distanta mare de la locuinta la scoala; exista elevi cu dizabilitati care fac de multe ori imposibila frecventarea unei scoli in sistemul clasic (de exemplu cu probleme locomotorii, imunitare); sunt parinti care, prin natura locului de munca, migreaza frecvent, producand discontinuitati pregatirii scolare a copiilor lor; pe de alta parte, copiii si tinerii talentati, cuprinsi in diverse forme de educatie nonformala, nu au un program fix al diferitelor activitati (cursuri, inregistrari, aparitii media, turnee ) perturband, prin frecventele suprapuneri de program cu programa scolara clasica, intregul lor proces educativ.
 Pentru toate aceste categorii de copii si tineri, alternativ la educatia formala clasica se propune sistemul "home school" (scoala acasa) recunoscut in afara tarii cu mult timp in urma, un sistem de educatie la distanta aplicabil inca din clasa I.

Acesti elevi vor putea fi indrumati de proprii parinti (tutore sau

bona) alt-  instruiti in prealabil in cadrul unor cursuri parentale - vor primi materiale si vor da teste, se vor putea pregati mult mai eficient, vor putea absolvi cursurile in ritm propriu, vor socializa la un nivel superior in cadrul cercurilor de educatie nonformala cu copii si tineri cu aceleasi preocupari.

In vederea acreditarii acestui sistem, se va lua legatura cu factorii responsabili, cu care se vor discuta si masurile agreate pentru organizarea in parteneriat a unui sistem de educatie "home school" in Romania.

Pentru mai multe informatii accesati si :